Visit HelsingørSmilingDanmark

Oplev Helsingør

Oplev et utal af oplevelser i Helsingør
Helsingør har mange ansigter: Kronborgs, Shakespeares og Hamlets by. Søfartens og Sundtoldens by. Grænseby til Sverige. Moderne kulturby med arkitektur i verdensklasse og et utal af events hele året. Kom og oplev Helsingør.

Oplev Helsingør Danmark

Oplev, hvordan sundtolden og søfarten har sat sit præg på Helsingør og hele Danmark og kom med på en historisk tur til vands, på landet og i luften.

Oplev KRONBORG SLOT

Kronborg Helsingør
Kronborg Slot
Kronborg 2 C, 3000 Helsingør

Borgen der nåede Verdensarvslisten
Kronborg er Helsingørs helt store vartegn, og den gamle borg blev i begyndelsen af det nye årtusinde sidestillet med blandt andet pyramiderne, da den blev en del af UNESCOS Verdensarvsliste.I Egypten har de pyramiderne. I Helsingør har de Kronborg. Denne sammenligning har man kunnet lave siden november 2000, hvor Kronborg fik et nært fællesskab med blandt andet pyramiderne, da de begge er en del af UNESCOS Verdensarvsliste. Dermed har Helsingør en turistattraktion og et historisk monument i absolut verdensklasse.

Lang historie
Kronborg Slot blev oprindelig bygget i 1420'erne af Erik Af Pommeren under navnet Krogen for at være et fæstningsværk til indkrævning af Øresundstolden. Fæstningen bestod oprindeligt af en række huse bag en ringmur. Navnet Kronborg opstår først i slutningen af 1500 tallet, da Frederik d. 2. bygger Krogen om og tilføjer fire nye fløje. Kronborg er især kendt for sine kasematter, hvor Holger Danske hviler og eftersigende venter på at komme Danmark til undsætning, hvis det skulle blive nødvendigt. Kronborg er samtidig helt central for Shakespeares Hamlet. For at besøge Kronborg kan man med fordel stå af på Helsingør Station, hvortil stort set samtlige af kommunes busser samt toget Helsingør, Hornbæk, Gilleleje banen kører. Fra stationen er der skilte til Kronborg og cirka et kvarters gang.

Læs meget mere om Kronborg

OPLEV HELSINGØR BYMUSEUM

HELSINGØR BYMUSEUM
HELSINGØR BYMUSEUM
Sct. Anna Gade 36, 3000 Helsingør

Helsingør Bymuseum giver byens borgere og turister et unikt indblik i byens lange og mangfoldige historie.

Helsingør Bymuseum er beliggende i det gamle købstadshus Karmeliterhuset i Sct. Anna Gade 36 i Helsingør. Helsingør bymuseum har været åbent siden 1973 med udstillinger om Helsingørs historie blandt andet en model, der viser, hvordan byen så ud i 1800 tallet.

Derudover viser museet udstillinger om Helsingørs Guldalder, portrætter af kendte Helsingoranere samt Helsingør under besættelsen. Museet er placeret tæt ved Helsingør Station.

Helsingør

M / S Museet For Søfart

Søfartsmuseet Helsingør
Søfartsmuseet
Kronborg 2, 3000 Helsingør

Dit liv er afhængigt af søfart. Verden er afhængig af søfart. Sådan har det altid været. Via søfarten, og den handel og de kulturpåvirkninger den er en del af, har Danmark altid været bundet sammen med resten af verden. Det er den historie og den nutid, der bliver foldet ud på M/S Museet For Søfart.

Arkitektur og udstillinger sigter Mod nye horisonter i bestræbelserne på at gøre museet nærværende, involverende og tilgængeligt For alle. Museumsbygningen er et stykke ikonisk arkitektur, hvor publikum færdes i ét sammenhængende rumforløb, der breder sig på Let skrånende gulve i skiftende højder omkring og hen over den gamle dok.

Den moderne arkitektur og dokkens dybe åbne udendørs rum, med fri adgang For alle, indbyder til ophold, cafébesøg og mangfoldige kulturevents skab i et samvirke med naboerne, under navnet 'Kulturhavn Kronborg'.

Museets Videnscenter rummer arkiver, billeder og et stort maritimt fagbibliotek. Videnscentret kan besøges på museet eller her.

Museet rummer desuden særudstillingslokaler, konferencelokaler, café, butik og administration.